Compensatie regeling

Net als de voorgaande jaren is het gebruikelijk dat er compensatie (keizerpunten) wordt gegeven als men op de competieavonden is verhinderd vanwege externe verplichtingen of een FK, NK of WK, om geen onoverbrugbare punten achterstand in de interne competitie op te lopen. In de notulen van de bestuursvergadering is dit punt opnieuw behandeld nadat Sipke hierom vroeg. 
Het bestuur vindt dat externe wedstrijden op dinsdagavond (de vaste competitieavond) moeten worden gecompenseerd maar ook op maandag en woensdagavond omdat  2 avonden schaken achterelkaar ongetwijfeld invloed hebben op de prestaties gevolgd door uitslagen. Als men toch besluit om te spelen vervalt de compensatie.
De spelers van het eerste team die nu zaterdagmiddag spelen worden dus niet gecompenseerd als ze op dinsdag thuis blijven. Waarschijnlijk zal iedereen het eens zijn met deze (logische) redenering. We hoeven de leden niet te belonen bij verzuim van de interne competitie. Hebt u toch argumenten tegen deze redenering dan kunt u aankloppen bij het bestuur