Na het voetbal: Stilte?

Terwijl de gewone leden waarschijnlijk nog verblijven in zonnige streken, vertoeven op zwoele stranden of verpozen in zwierige steden, zijn de bestuursleden van Westergoo al weer actief bezig met de voorbereiding van het nieuwe schaakseizoen. De secretaris tikt zich het eelt op de vingers door dagelijks de website te verversen. Eeltje Boomsma foetert openlijk op de wedstrijdleider van de FSB omdat die 'vergat' de uitslagen te laten verwerken in de nieuwe rating en penningmeester Van den Bosch zond de bestuursleden alvast een concept-begroting voor het komend seizoen. Ik bedoel maar verschil moet er wezen.
Met al die bestuurlijke zorg zijn natuurlijk de zorgen nog niet verdwenen. De basis is smal en grijs of ernstig kalend. De kans dat er aan de bovenkant mensen afvallen is groter dan de kans op aanwas van onderop. En we zijn daarin niet uniek. Zolang we wat door kunnen scharrelen in Fryslân, scharrelen we stellig wat door, maar hoe lang houden we het nog vol? In Harlngen en Franeker, in Workum, in Wolvega, in Bolsward en noem maar op.
En hoe zit het eigenlijk met onze provinciale voormannen. De bestuurderen die de lijnen uit moeten zetten, die de plannen moeten bedenken en uitvoeren, die hun achterban moeten stimuleren? Is er al eens een verslagje gepubliceerd van de bijeenkomst die 24 april jl. plaatvond over de toekomst van de KNSB? Of heb ik iets gemist? Blijft het stil of is het stilte voor de storm? (HJD)