Siebe ongeslagen, maar Marc wint (6)

Siebe de Jong verliet dinsdag klokke twaalf het Hartwerder dorpshuis met een lekker gevoel. Hij had twaalf potten snel geschaakt en hoefde niet een keer in het stof te bijten. Wel moest hij vier remises toestaan. Dat was tevens de reden dat hij niet met de dagzege ging strijken. die was wederom voor Marc Masmeijer die elf potten won en slechts een nederlaag leed. Tegen Siebe, dat dan weer wel.

Jos Dölle en HarmJan Dijkstra eindigden gezamenlijk op de derde plaats met 9.5 uit 12. Een knappe prestatie van Jos die nu eenmaal niet te boek staat als een echte liefhebber van het snelle schaken.

Rintje Altena was dinsdag ook in goede doen. Hij scoorde 7 punten en eindigde daarmee als vijfde. Hij bleef Gerrit Stornebrink, Piet Sikma en Taeke Bergsma een halfje voor.

Hessel van der Pal, voor het eerst dit seizoen in Hartwerd achter het bord, maakte het menig tegenstander erg lastig maar bleef uiteindelijk steken op de negende plaats (5.5).

Garmen Hageman liet het deze keer een beetje zitten. Hij boekte met 2.5 uit 12 een tiende plaats in de eindrangschikking.

Lambertus Hylkema werd elfde met 2.5 en Hylke Feenstra bleef steken op 1.5.

Nûr uit Syrië deed vijf potjes mee en haalde slechts bakzeil, toch heeft hij het talent om te komen tot een beter resultaat.

Het was een inspannende avond. Twaalf partijtjes van zeven minuten. Niettemin keerde een ieder voldaan huiswaarts. Al om heerste tevredenheid en dankbaarheid over de voortreffelijke wedstrijdleiding.

Aan het begin van de avond werd een minuut stilte in acht genomen wegens het in Zwitserland heengaan van eks-Rus Viktor Kortschnoi, die in een grijs verleden ooit overwogen heeft om lid te worden van Westergoo doch daar uiteindelijk toch van af zag. Zo kan ie wel weer.

Komende dinsdag wordt er in Hartwert gewoon doorgeschaakt. Dat is geen fabeltje. (HJD)