Marc ongenaakbaar (8)

Dinsdag jl. op de langste dag van het jaar was Marc wederom ongenaakbaar. Met zeven uit zeven bond hij alles en iedereen aan zijn zegekar. En het waren voorwaar geen zuinige overwinningen die hij boekte. Nee, met overmacht versloeg hij ze allemaal, Siebe, HarmJan, Taeke, Gerrit,  Rintje, Piet, en Garmen. Geen van allen had een schijn van kans. Siebe was the best of the rest. Doch op eerbiedwaardige afstand: 4.5 uit 7.

Verrassend derde werd deze maal Rintje Altena. Hij begon met drie uit drie, verloor toen even veel potjes maar door in de laatste ronde HJD te verslaan kwam hij uit op 4 uit 7. Sjappo.

Gerrit Stornebrink en HarmJan scoorden vijftig procent en vooral voor HarmJan is dat ‘bescheiden’ te noemen.

Piet begon met vier nullen, maar had een scherpe eindsprint. Hij werd zesde met 3 uit 7; 

Teake stelde enigszins teleur. Na een flink aantal tweede plaatsen reikte hij deze keer niet verder dan de voorlaatste stek 2.5 uit 7.

Garmen had bepaald niet zijn dag. Hij bleef stabiel nederlagen lijden, zelfs een halfje was hem niet vergund. Hij kan veel beter.

Als altijd was de nazit weer gezellig. Vele verhalen uit de oude doos passeerden de revue. Hendrik Pak, Auke Bé, Pakje-bûter- yn’t-  hier, Piet O, Piet E en Piet B., ze kwamen allemaal voorbij. Natuurlijk allemaal in de goede zin des woords. Voor zover overleden: de Heere hebbe hun ziel. En voor zover nog in leven: het zij hun vergeven.  En volgende week huppelen de paarden in Hartwerd weer lustig over het bord.  Vanaf circa kwart voor acht, of iets later. (HJD)