Marc oppermachtig (15)

Ondanks de Olympische Spelen togen dinsdag de negende augustus acht schakers naar Hartwert om elkaars kunnen te beproeven. Of er zich verrassingen voordeden? Ja eigenlijk wel. Rintsje Altena scoorde zeven nullen op rij en dat overkomt hem anders vrijwel nooit. Gelukkig leed zijn humeur er nauwelijks onder. Ut is mar un spultsy, zo luidt zijn opvatting in voor- en tegenspoed.
Lambertus Hylkema werd dankzij zijn zege op Rintsje zevende, maar ook deze keer had er weer meer in gezeten. Jos en Piet eindigden ex aequo op de vijfde stek. Hun oogst bedroeg drie punten. Beiden waren daarmee niet tevreden. Dölle omdat hij vorige week veel beter in vorm was en Sikma omdat hij het liefst iedere avond met minimaal een score van 50% afsluit. Daar bleef hij nu net onder.
Taeke Bergsma en Fokke de Boer eindigde ook gelijk. Ze werden derde met 4.5 uit zeven. Alleszins acceptabel en respectabel. Tussen Mark en Siebe zat uiteindelijk een punt verschil. Zulks ten nadele van De Jong, maar beiden bleven wel weer ongeslagen. Het onderlinge duel eindigde (in de slotronde na negen zetten) in remise en Siebe kwam tegen Fokke en Taeke ook niet verder dan een puntdeling. Volgende week vindt de slotavond van het zomerseizoen plaats. Daarna gaat iedereen een paar weken in de rust om op 6 september de wintercompetitie aan te vangen. Deo Volente uiteraard.