Dijkstra verliest van Piet maar verslaat verder het hele veld

HarmJan Dijkstra verloor in Hartwerd dinsdag in de eerste ronde van Piet Sikma. Met een toren voorsprong vergaloppeerde hij zich aan een opdringerige pion en moest capituleren. Omdat hij vervolgens alles en iedereen aan zijn zegekar bond kwam hij ondanks de misser in de eerste ronde toch als overwinnaar uit de bus met zes uit zeven.

Siebe de Jong, de hele zomer al sterk spelend, zat hem zoals te doen gebruikelijk op de hielen. Hij finishte met vijfeneenhalf uit zeven. In de laatste ronde verloor De Jong van Dijkstra. Gastheer Piet Sikma eindigde met vijf uit zeven op de derde plek. Sterk werk! Taeke Bergsma- na drie weken weer terug van vakantie- beleefde een knappe rentree. Hij scoorde vijftig procent. Twee winstpartijen, drie remises en twee nullen. Rintsje Altena ontpopt zich de laatste tijd als een slow-starter. Hij begon met drie nullen op rij maar kwam daarna goed op gang: drie uit zeven. Of hij het Falkbeer-tegengambiet ooit weer van stal zal halen is maar zeer de vraag. Gerrit Stornebrink, eveneens terug van vakantie, liet wat meer steekjes vallen dan we van hem zijn gewend. Hij bleef  steken op tweeeneenhalf punt. Lambertus Hylkema boekte en knappe remise tegen Taeke Bergsma en eindige aldus als voorlaatste. August Niemarkt sloot deze keer de rij.

De weemoed sloop dinsdag door de grote zaal van het Hartwerder Terphûs. Na een lange zomer met prachtig vechtschaak is volgende week al weer de laatste ronde. Maar ook dan geldt: nieuwe kansen.  En natuurlijk is iedereen benieuwd waarmee de prijzenpot dit jaar gevuld zal zijn. Vorige keer waren het lekkere oranjekoeken. Het zou niemand verbazen als deze keer wedstrijdleider en organisator Piet Sikma een slager met een bezoekje vereert. Zijn vraag: “lust iedereen karbonades”, gaf dat vermoeden uiteraard de nodige voeding. De servetjes derhalve in de aanslag en kluiven maar! Vermits men in de prijzen valt natuurlijk. Volgende week weten we meer en zal het verslag volgen.

harwert 15