Westergoo I is afgehaakt in de strijd om het kampioenschap in de derde klasse c van de FSB. Heerenveen II bleek dinsdag net iets te sterk. Hessel van der Pal was de eerste die in zijn tegenstander Jos Dekker zijn meerdere moest erkennen. Dekker wist – nadat het merendeel der lichte en zware stukken was geruimd, met zijn koning door te dringen in de vijandelijke pionnenformatie. Hessel had geen weerwoord en moest lijdzaam toezien hoe een der Heerenveense pionnen moedig voorwaarts schreed richting promotieveld.
HarmJan Dijkstra trof een zware tegenstander in de persoon van Jan Velde. Velde was in zijn hoogtij dagen vaste kracht van Philidor II en viel zelfs wel in in de Leeuwarder hoofdmacht. En nog altijd is hij het spelletje niet verleerd. Door een verrassende pion-manoeuvre op de koningsvleugel wist hij winnend voordeel te halen.
Sibbele Bonthuis en zijn tegenstander Elmadani Bokal hielden elkaar de hele partij in evenwicht en dat uiteindelijk tot remise werd besloten hoefde dan ook niemand te verbazen.
Gerrit Stornebrink ten slotte was gekoppeld aan Wim Visser, die voorafgaand aan de partij te kennen gaf dat hij eigenlijk liever in de Martinikerk naar de uitvoering van de Mattheus Passion was gegaan. Eenmaal achter het bord gezeten maakte hij er zich bepaald niet met een Jantje-van-Leiden vanaf. Het was al rond elven toen de partij werd beëindigd. In totaal stonden nog slechts vijf stukken op het bord. Uiterst koelbloedig wist Gerrit Stornebrink zijn pluspionnetje gestaag maar gewis naar ‘de overkant’ te brengen. Visser verdedigde taai maar kon de theoretisch verloren stelling niet meer redden.
Door deze nederlaag is Westergoo uitgeschakeld voor eremetaal. Het zal zijn sportieve plichten echter vervullen en de beide resterende uit-duels netjes afwerken vooral ook om het verloop van de competitie zuiver te houden.