Elke schaker weet het inmiddels. De regerend wereld kampioen Magnus Carlsen verloor onlangs met wit van de tot dan onbekende Hans Niemann. De volgende dag verliet Magnus gefrustreerd het toernooi en suggereerde dat hij er niet aan twijfelde te hebben verloren van een valsspeler. Wat later in een online toernooi speelden ze opnieuw tegen elkaar en gaf Magnus na 2 zetten al op. Dit haalde zelfs het jeugdjournaal

Inmiddels wordt Niemann geboycot door toernooiorganisaties (tata?) van aanstaande toernooien waar veel geld te verdienen is. En is Niemann uit broodnijd een rechtszaak begonnen tegen Carlsen en Chess.com en nog een paar loslippige schakers met een wat te groot ego omdat er geen echt bewijs is dat hij daadwerkelijk ook vals heeft gespeeld. 

Het is wel opmerkelijk dat Niemann volgens de kenners die zijn spel analyseren (soms) veel beter speelt dan alle andere grootmeesters tot nu toe deden maar daar zelf tijdens de analyse geen uitleg voor heeft. Hij laat het bij de opmerking de partij spreekt voor zich.