Maar liefst 11 schakers waren naar de slotavond gekomen in Hartwerd van het zomerschaak. Als dit kwam omdat er op deze slotavond oranje koek was, wie zal het zeggen. De uitslag was:1e Mark 2e Jos 3e Hans 4e  en 5e Hessel en August 6e t/m 8e Harm Jan, Rintje en Garmen 9e en 10e Hylke en Piet 11e Lambertus. Elk was van mening dat dit volgend jaar weer zomerschaak te Hartwerd georganiseerd moest worden.


 

Op deze 14e juli waren er vijf schakers naar Hartwerd gekomen. Piet had het materiaal al klaar staan en voor de koffie gezorgd. Zelf had hij andere verplichtingen. De uitslag was dat deze avond Hessel de sterkste was. Hij won alle partijen. 1e Hessel 4 punten  2e Mark  3 punten 3e Jos   2 punten 4e Garmen  1 punt 5e Lambertus   0 punten. Volgende week 21 juli is de laatste zomer schaakavond te Hartwerd. Dan is er tevens koffie met oranje koek. Aanvang 19.45 uur in het Terphuis van Hartwerd.


Het was weer een gezellige schaakavond is het Dorpshuis te Hartwerd op 7 juli 2015. Er waren 7 personen en nieuwkomer was  Harmen Jan. Hessel schaakt wat minder maar dat komt door familie omstandigheden. Sterkte toegewenst door ons allemaal. De uitslagen waren als volgt: 1e Piet met 4½ punt 2e Rintje met 4 punten 3e t/m. 5e Jos, Mark en  Harmen Jan met 3½ punt 6e Garmen met 1½ punt 7e Hessel met ½ punt. De volgende schaakavond is op dinsdag 14 juli 2015 aanvang 19.45 uur.


Op 30 juni 2015 kwamen 5 schakers in Hartwerd voor het zomerschaak. Dat het zomer was en heet kon je merken aan sommige spelers. Piet zijn hersenen waren vlkoeibaar geworden door de hitte want het bakte er niets van en kon geen wedstrijd winnen. De uitslagen waren als volgt:

Mark werd 1e met 4 punten Hessel, Garmen en Lambertus ieder 2 punten en 5e Piet met 0 punten


Op de schaakavond te Hartwerd waren 8 [personen op af gekomen. Er werd felle strijd geleverd op de gegeerde punten. 1e en 2e waren Rintje en Jos met 6 punten. 3e werd Fokke met 4 punten. 4e en 5e werden Hessel en Piet met 3½ punt. 6e werd Garmen met 2½ punt. 7e  plaats was voor August met 2 punten. en de laatste plaats was voor Lambertus met 0 punten. De volgende schaakavond in Hartwerd is op dinsdag 30 juni 2015.


 Gisteravond bezochten zeven personen het dorpshuis van Hartwerd om een heerlijke schaakavond te beleven. Twee nieuwe gezichten waren er ook t.w.: Jos en Mark. Deze vonden het zo gezellig dat ze direct toegezegd. hebben om ook volgende week 23 juni aanwezig te zijn.

De uitslagen waren als volgt:Mark werd met 5½ punt eerste
de gedeelte tweede plaats was voor Jos en Piet met 4 punten
de plaatsen 4 t/m 6 waren voor Garmen, Hessel en Lambertus met ieder 2 punten.
August had zijn avond niet en werd zevende met 1½ punt.
De volgende speelavond te Hartwerd is op 23 juni 2015.


Piet zelf was niet aanwezig i.m.v. kerkenraadsvergadering. Jan,, Rintje, Lambertus en Garmen streden hun partijen. Zoals het rijtje staat waren ook de uitslagen. Volgende week 16 juni weer schaken in Hartwerd


 Op dinsdagavond 2 juni waren in het dorpshuis te Hartwerd 8 schakers aanwezig.Buiten stormde het met windkracht 8 en binnen niet minder op de schaakborden. De uitslagen waren:  

1e  Piet 6½ punt, 2e  Fokke 5, 3e  Garmen 3½, 4e  Hesse 3, 5e  Rintje 3, 6e  Lambertus2½, 7e augustus 2, 8e Hylke 2. Volgende week 9 juni weer schaken te Hartwerd.


 Dinsdag 26-mei,  1 Rintje, 2 Hessel 3 Piet 4 Lambertus, 5 Garmen


Dinsdag 19 mei bezochten 6 personen het dorpshuis te Hartwerd. We starten zo als gebruikelijk om 19.45 uur met een kwartier voor elk op de klok en waren dus om half elf klaar. Jan 5 punten en winnaar. Rintje 4 punten, Hessel 2½ punt, Piet 1½ punt en Lambertus en Garmen 1 punt. De volgende speelavond is 26 mei a.s.


 dinsdag 12-mei waren er 3 deelnemers en werd er alleen wat wild west geschaakt


 Op bevrijdagsdag waren er vier schakers in het gebouw te Hardwerd. (dubbel rooster)1e  Hessel vd Pal met 5 punten, 2e Rintje met 4, 3e Piet met 3, en 4e Jappie 0 punten.


 Op deze eerste avond van de zomerschaak te Hartwerd viel de belangstelling wat tegen. Er waren vier schakers. Rintje won alle partijen 3 punten, 2e Piet met 2 punten, 3e August met 1 punt en 4e Lambertus met 0 punten. Er werd geschaakt met 25 min. op de klok. Volgende week 5 mei is de volgende partij.


Net als vorig jaar is er belangstelling voor de zomerrapid in het dorpshuis van Hartwert. Dit is een initiatief van Piet Sikma de beheerder van dat genoemde etablisement.
De eerste speeldag is reeds vanavond. opgave: p.sikma@hetnet.nl of gewoon op tijd er naar toe rijden en je aanmelden

Vorig jaar betroffen dat 6 of meer dinsdagavonden die werden bezocht door Taeke, Hans, Eel, Sipke, Hylke, Garmen, Rintje, Fokke en natuurlijk Piet.
Klik hier voor details