Het bekerteam van Westergoo heeft donderdag in Lemmer niet een al te beste indruk achtergelaten. De Bolsward-vier verloren met maar liefst 3.5-0.5. Derhalve zal de Berend Nautabokaal dit jaar niet naar de Hanzestad verhuizen.

Het begon allemaal met een gevoelige nederlaag van Fokke de Boer aan het derde bord. Frank Beene Frankema zag hoe De Boer zijn koning naar een flank manoeuvreerde waar hij zich niet kon verdedigen tegen een mataanval. Frank Beene offerde een stuk, ruilde een ander stuk af en kon toen moeiteloos opstomen naar het ondekbare mat. Hessel van der Pal ontmoette op bord vier de Lemster met de hoogste rating. En dat merkte Van der Pal ook ter dege. Hij stuiitte op sterk tegenspel en na een klein foutje ging het ook aan dit bord hard neerwaarts.

Ja en dan de een beetje in een vorm-crisis verkerende Jan Nota. Al dircect in de opening gaf hij een pion weg.Dat was nog niet zo erg geweest indien hij vervolgens een goed plan had gekozen. Dat deed hij niet. Eigenlijk liep hij voortdurend achter de feiten aan en nadat hij een stuk kwijt was geraakt hield Jan het voor gezien.

Enige lichtpuntje deze avond was HarmJan Dijkstra, of eigenlijk een gedimd schemerlamje. HJ doorbrak op zeker moment de evenwichtige stelling en dat leverde hem een leuke aanval op. Iets te overmoedig investeerde de Ysbrechtumer aansluitend iets te veel materiaal en bleek de zege plotseling een een brug te ver. Gelukkig toonde zijn tegenstander coulance. Hij stemde in met remise om de mooie partij voor beide spelers met een positief gevoel af te sluiten. Waar vind je nog zoveel liefde voor het pure spelplezier. Kennelijk moet je daarvoor in Lemmer zijn! Lemmer bekert voort. En terecht.

Op 21 december ontmoeten de verenigingen elkaar opnieuw. Dan in het kader van de FSB-competitie. Westergoo zal uit een ander vaatje moeten tappen.

HJD

T Lemmer 1693 Westergoo 1736 ½
1. Maarten Breimer 1543 Jan Nota 1846 1 0
2. Nico Nuyen 1608 Harm Jan Dijkstra 1748 ½ ½
3. Frank Beene Frankema 1791 Fokke de Boer 1746 1 0
4. Michiel Rensen 1831 Hessel van der Pal 1605 1 0