FK nieuws

Op 31 maart was het het FK rapid in Drachten,, Er deed één Westergoo er aan mee, Cees Banning eindigde op een gedeelde 4-10e plaats. Het toernooi werd gewonnen door Selwin Keuning uit Sneek met de score van 7 uit 7.

Het FK 60+ was voor de 4 Westergoo deelnemers geen doorslaand succes, Hylke eindigde onderaan met 0 punten, Lambertus haalde 2 punten, August 2.5 en Taeke 3. Na afloop van de laatste ronde op vrijdag 16 maart en aansluitend de prijsuitreiking duurde het nog tot zaterdagmiddag tot de uitslagen werden bijgewerkt. Dus belde ik deelnemer Lambertus om te vragen wie de nieuwe kampioen was. Lambertus was afwezig maar Baukje wist te melden dat er een barrage was aangekondigd omdat er 2 deelnemers gelijk waren geëindigd. Bij het aanschouwen van de indeling en de stand kon ik geen andere conclusie trekken dan dat de regerend kampioen Dick Stavast in de laatste ronde moest hebben verloren van zijn opponent Roel Hazenberg en dat de laatste nu een barrage moest spelen tegen Auke van der Heide.
Dat bleek niet zo te zijn, de uitslagen waren anders en de barrage was geregeld tussen Dick en Auke en de organisatie was even vergeten dat bij een gelijke stand ook nog wordt gekeken naar de onderlinge partijen. Dick won in de vijfde ronde van Auke en prolongeert dus zijn titel en de organisatie is inmiddels weer bij de les. Ik moet er wel bij zeggen dat Auke en Dick, of de andere deelnemers dit zelf ook hadden kunnen weten of althans kunnen vragen hoe staat het in de reglementen

 

Klik hier voor meer info over alle FK's