Bij Westergoo was dit seizoen weinig te beleven in de externe competitie. Wij speelden met 2 teams in de klasse 1 A dat werd gedomineerd door ook 2 teams van de Leeuwarder Schaakcombinatie die als eerste en tweede eindigden. Er was geen bal aan en wij deden onze plichten.

In de promotieklasse was dat andere koek, Emmeloord ging met het ingaan van de laatste ronde alleen aan kop en moest op de gezamenlijke slotronde nog tegen de Donger. Merkwaardig genoeg kreeg Emmeloord geen team op de been waardoor de Donger zonder te spelen een reglementaire 8-0 in de schoot kreeg geworpen en op dat moment de ranglijst aanvoerde met 9 matchpunten en 31,5 bordpunt. Maar Steenwijk zou hier ongetwijfeld gemakkelijk overheen kunnen, zij speelden immers tegen lantaarndrager de F pion die alles nog had verloren, maar nee. Steenwijk kwam niet verder dan 4-4 mede te danken aan (onze eigen) Cees Banning die aan bord 2 van Auke van Urk won. Steenwijk bleef dus steken op 9 matchpunten en 29 bordpunten en intussen won Sneek 2 nipt van WES en haalde  9 matchpunten en 29,5 bordpunten

Er was er nog wel Akkrum dat waarschijnlijk (zonder Schuurmans en Schad) wel zou verliezen van het iets sterker geachte Heerenveen. Alweer mis, Heerenveen verloor nipt van Akkrum met de familie Koning aan de eerste borden die de vedette's van Heerenveen in bedwang hielden. Zo werd Akkrum met 10 matchpunten de nieuwe kampioen en speelt volgend seizoen in de derde klasse van de KNSB.
Emmeloord kreeg ook nog 2 matchpunten in mindering. Genoeg stof in deze ronde voor een spannend verhaal in een nieuwe bundel van Sipke de Schiffart misschien?

Volgend seizoen wordt er niet meer gepromoveerd vanuit de FSB naar de KNSB en de promotieklasse wordt dan omgedoopt tot hoofdklasse. In de FSB wordt dan alleen nog met 4-tallen gespeeld. De clubs die nog graag wat achttallen willen formeren kunnen zich inschrijven in de 4 klasse van de KNSB