Gisteravond (29-juni) was alweer de 9e editie van Hartwerd snel en het verbaasde na afloop niemand dat Murk de hoogste score had van de 9 deelnemers.
De opkomst was Murk, Cees, Gerrit, Thys, Eeltsje, HarmJan, Taeke, Piet en Lambertus zodat elke ronde iemand op oneven stond.

Drie ronden voor het einde kakte ik (tot dan ongeslagen) helemaal in en blonk alleen nog uit in het produceren van onreglementaire zetten maar mijn tegenstanders lieten mij geduldig terug zetten en dachten niet aan het claimen van de winst ook al omdat ik toch al verloren stond. 

Komen er ook weer individuele uitslagen en standen op de website? vroeg mij een enkeling en zou dat ook kunnen leiden tot meer deelname? Dat zal waarschijnlijk  het geval zijn. Dat kan eenvoudig als iemand van de deelnemers na afloop een foto neemt van de uitslag tabel en die naar mij opstuurt. De catering (door Piet) is overigens helemaal top en de nazit bevalt mij uitstekend. Wat mij betreft beginnen we daar voortaan mee voordat we beginnen te schaken.

Na afloop werd iedereen verrast door een aanhoudende regen, het kwam met bakken uit de hemel en ik was dus blij dat ik met de auto was en voorzichtig manoeuvreerde langs een aantal fietsers die de bui wel hadden zien hangen maar geen andere keuze meer hadden