Toevallig kwam ik er achter toen moeder Baukje zich liet ontvallen dat dochter Elbrich was uitgenodigd om mee te doen aan een testtoernooi en ik me afvroeg welk. Omdat het nogal veel informatie betrof stuurde Baukje de mail die ze had ontvangen van Eric van Breugel van de KNSB even door

Beste Elbrich,

Hierbij willen we je informeren over de komende NJK’s en uitnodigen voor een testtoernooi a.s. vrijdagmiddag 26 februari op Tornelo.com.

NJK’s
De NJK’s 2021 in de verschillende leeftijdscategorieën zullen net als vorig jaar tot de zomer allemaal online worden georganiseerd. Zowel de kwalificaties (ook regionaal) als de NJK’s zelf. We kunnen helaas nog geen garantie geven dat later in het jaar de NJK’s alsnog fysiek kunnen plaatsvinden. Dat gaan we wel proberen. Het NK E (fysiek) staat op 11-12 september 2021 gepland en het NK ABC (NJSK 2021) voorlopig in twee alternatieve weken: 8-13 augustus 2021 alsmede 3-9 januari 2022. De kans dat er in augustus al fysiek gespeeld mag worden, achten we niet groot op dit moment. Bij uitwijking naar januari 2022 blijven de leeftijdsgrenzen van 2021 gelden. De kwalificaties voor de fysieke edities zijn uitsluitend online. Mocht er in het najaar weer fysiek geschaakt mogen worden, dan gelden die kwalificaties voor de editie van 2022.


De speeldata van de online NJK’s zijn:
1-2 mei NJK ABC Online
8-9 mei NJK E Online
13-14 mei NJK D Online

Speeltempo en platform
Vorig jaar is alles gespeeld met een speeltempo van 5 minuten plus 5 seconden increment. Dat is een snel tempo. Dit was noodgedwongen omdat de platforms van Chess.com en Chesskid.com toentertijd nog geen pauzes toestonden en je anders vele uren achter elkaar voor het scherm moest doorbrengen. Bij 9 ronden Zwitsers gaat de duur over de 3 uur heen.Inmiddels kun je wel een pauze inlassen bij die platforms. Toch denken we een nog interessanter platform gevonden te hebben voor de NJK’s met Tornelo.com. Het EJK is o.a. op dit platform gespeeld. Voordeel van Tornelo is dat iedereen onder z’n eigen naam meespeelt en dat er een eigen arbiter toezicht houdt. De arbiter kan partijen stopzetten en met de spelers chatten indien nodig. Bij alle partijen zit bovendien een zoom knop om elkaar te zien. Bovendien kun je over het toernooi over  meerdere dagen laten spelen.

Dit jaar willen we het speeltempo daarom verruimen naar 25 minuten plus 5 seconden increment. Dit is gelijk aan het tempo van het afgelopen EJK. De partijen duren dan ca. een uur bij 60 zetten.


Testtoernooi op vrijdag 26 februari vanaf 14.45 uur

Omdat Tornelo voor iedereen nieuw is, gaan we een paar testtoernooien organiseren als voorbereiding op de NJK’s. Doe jij ook mee?
Je krijgt tijdens je partij een keer bezoek van de arbiter die even de partij stilzet of dat je hem vraagt even langs te komen via de chatbox. Als je ook de zoom link aanklikt dan kun je hem ook zien.
Op vrijdagmiddag 26 februari is het eerste testtoernooi.
3 ronden van 15 minuten plus 5 seconden per partij.
Deelname is gratis, maar er wordt wel serieus gespeeld.
14.45 uur aanmelden
15.00 uur 1e ronde
15.45 uur 2e ronde
16.30 uur 3e ronde
17.15 uur einde

Heel belangrijk is dat je met je echte naam (voor- en achternaam) je aanmeldt. Inloggen doe je met je emailadres en zelf gekozen wachtwoord.
Het is mogelijk om aan 1 emailadres meerdere spelersnamen te koppelen.
Na aanmelden moet je je deelname via het emailadres bevestigen. Kijk ook in de spambox, als je de mail niet direct ziet!

Dit is de link van het toernooi:
https://www.google.com/url?q=https://tornelo.com/chess/orgs/koninklijke-nederlandse-schaakbond/events/voorbereidingstoernooi-njk-2021/lobby&source=gmail&ust=1614439396871000&usg=AFQjCNGg2RxE15XN_-oBRakedQLri3-UFA">https://tornelo.com/chess/orgs/koninklijke-nederlandse-schaakbond/events/voorbereidingstoernooi-njk-2021/lobby