Om kwart voor acht werd de derde ronde van deze competitive ingedeeld. Weer was het aantal spelers oneven waardoor Hessel , onverrichterzake, naar Bakhuizen kon vertrekken.

Anna Maja maakte haar opwachting bij onze interne competitie en, voor de wedstrijden begonnen, nam Eeltsje de gelegenheid te baat om haar namens allen te feliciteren met het goede resultaat op het Europese Kampioenschap in Bulgarije.

Tine werd ingedeeld tegen Hans, maar door het te grote krachtsverschil was het een ongelijke strijd en kon Hans zijn eerste volle punt noteren. Siebe en August hielden de stelling in evenwicht en kwamen al snel remise overeen. Dat deden ook Teake en Eeltsje. Met alleen nog pionnen en paarden op het bord was elke winstpoging zinloos. Hoe anders was het bij Harm Jan. Tegen Jouke trok hij voortvarend ten strijde, won een pion en bouwde zijn aanval verder uit. Jouke dacht nog even tegenspel te krijgen maar de aanval van Harm Jan was niet meer te stoppen en hij won in stijl. Ook Johan trok ten strijde en leek snel over de stelling van Frans heen te walsen. Maar Frans speelde goed en wist de vele dreigingen goed te pareren, maar maakte uiteindelijk toch een fout en verloor met opgeheven hoofd.

Ik hoorde Gerrit tegen Garmen zeggen "Da's nou echt een Murk zetje" waarmee hij eigenlijk wilde zeggen dat het een vervelende zet was. Nou heeft Murk met zijn manier van spelen zijn sporen inmiddels verdiend en wie weet gaat Garmen ookdie kant op. Hij mocht vanavond in ieder geval de partij van Gerrit winnen. Aan een ander bord werd niet over Murk zetten gesproken, maar Hylke was zo onder de indruk van zijn partij tegen Sipke dat hij term "meesterlijke" zetten in mond nam. Het mocht niet baten. Sipke won een pion een maakte het vervolgens op techniek af. Ferdinand leek aanvankelijk goed stand te houden tegen Rintje, maar een klein foutje in eindspel werd hem fataal. Daarna verloor hij kansloos. Jos en Anna maja speelden de ingewikkelde Sveshnikov variant van het siciliaans, waarbij de vraag is of het zwakke paard op a3 opweegt tegen het sterke veld op d5. Jos speelde niet nauwkeurig genoeg waarna Anna Maja het initiatief naar zich toetrok. Zij kon de zwakte op d5 opheffen terwijl Jos met het zwakke paard bleef zitten, wat uiteindelijk beslissend bleek te zijn. Zo maakte Anna Maja haar droomdebuut bij Westergoo. De langste partij speelden Mark en Siebolt. In een ingewikkelde siciliaanse Najdorf variant speelden beide spelers scherp en waren erwederzijdse kansen. Siebolt viel de witte koningsstelling aan maar de aanval sloeg niet door en hij moet berusten in remise door zetherhaling. Met deze remise van de koplopers eindigde de schaakavond.

 

WitZwartUitslag
Schiffart, Sipke de - Feenstra Hylke 1-0
Staperma Tine - Huizenga Hans 0-1
Masmeijer Mark - Haijtema Siebolt ½-½
Driessens Jos - Kazarian Anna Maja 0-1
Dijkstra Harm Jan - Hylkema Jouke 1-0
Weijermans, Ferdinand - Altena Rintje 0-1
Bergsma Taeke - Boomsma Eeltsje ½-½
Smit Frans - Leeverink Johan 0-1
Jong de Siebe - Niemarkt August ½-½
Stornebrink Gerrit - Hageman Garmen 0-1
Pal vd Hessel - Oneven