Dit was de laatste indeling met Swissmaster, volgende week gaan we over op Keizer. We kregen ook visite van ons oudste lid Frans, hij zwaaide gretig op gepaste afstand naar iedereen en verdween toen weer in de duisternis

De partijen
De jeugd en de ouders, oftewel nog maar één ouder. Baukje wil nog wel eens invallen als het aantal spelers oneven is maar ziet af van regelmatige deelname. De overgebleven ouder Sjors dus speelde een spannende partij tegen Jappie die al flink in de aanval was maar zijn koningstelling verwaarloosde en Sjors de kans gaf tot een onafwendbare matcombinatie. Guusje liet zich al vlug een vol stuk ontfutselen door Jan die het daarna langzaam (genietend) afmaakte. Zo verging het ook Jolle tegen Lambertus met die verstande dat laatste wel een dikke 80 zetten nodig had voor het punt. Antonius tenslotte kwam een pion voor tegen Tine, toen de laatste een randpion terug snoepte met haar loper werd dat stuk handig door Antonius gepend, daarna speelde hij het uit op techniek.

Bij de vaste leden waren geen verrassingen, de titanen Murk en Cees hadden de langste zit en dit eindige in remise. Naar mijn idee had Murk wat initiatief maar zag Cees alles wat hij wilde proberen. Bij Gerrit tegen Harmjan dacht ik dat de laatste een kwaliteit had maar dit werd ook remise evenals Sibbele tegen Piet,  Sibbele had wat initiatief en een pion meer maar Piet wist handig alles wat Sibbele ook probeerde tegen te houden. Johan ontfutselde Taeke vanuit de opening een pion en later nog één. Taeke kreeg gaande weg de partij steeds minder ruimte en gaf tenslotte op. Tjesse ging vanuit de opening prachtig gelijk op tegen Sieb die in gedachten misschien al aan remise zat te denken totdat Tjesse ineens een slordige fout maakte die plotsklaps leidde tot matvoering door Sieb.

afwezig     3e ronde      
Jos   Murk   Cees rem 
Baukje 2   Piet   Sibbele rem 
Johan V 3   Lambertus  k Jolle  1-0
Frans 4   Taeke   Johan L  0-1
Garmen 5   Gerrit   Harm-Jan  rem
Hessel 6   Eeltsje   oneven  
  7   Jappie  k Sjors  0-1
  8   Tjesse   Sieb  0-1
  9   Guusje  k Jan  0-1
  10   Antonius  k Tine  1-0

 vorige ronde | volgende ronde