De indeling veranderde wel 4 keer vanwege 2 afmeldingen op de speeldag zelf waarbij eerst ook een beroep werd gedaan op reserve Baukje die dat wel graag wilde maar die bleek toch niet te kunnen op dinsdag. Murk speelde met Lasker 2 in de FSB beker, klik hier het werd 2-2 maar Lasker ging door na vluggeren. Cees verdween al op donderdag 14 okt met 1,5-2,5 uit FSB beker met Franeker, klik hier

Naast deze ronde speelde het eerste team in het belendende bovenzaaltje met vier borden en helaas in de competitiezaal waren maar 6 borden plus 1 computer waarop Verheggen speelde tegen Jos in Frankrijk. De laatste twee kwamen laat op gang omdat Johan's eigen laptop zo goed was beveiligd dat het apparaat weigerde in te loggen op Internet ondanks dat Eeltsje de virusscanner uit zette. Piet kwam deze ronde op oneven omdat zijn beoogde tegenstander Jesse het te druk met school had. De eerste die zijn koning omlegde deze avond was Eeltsje meestal heeft Jolle die primeur maar deze avond was hij tweede. Alle competitie partijen behalve Johan en Jos waren voor tienen beƫindigd.

In het andere zaaltje werd nog een uurtje langer gespeeld. Voor tienen had Hessel gewonnen van de ex-westergooer Tom Houtsma en had HarmJan  het punt gedeeld met Pieter de Boer. Sibbele beruste in remise maar zag volgens hemzelf toen pas dat hij gewonnen stond. Gerrit moest in het stof bijten tegen de 95 jarige Albert vd Kloet.
It wie kamp dus (kamp is een fries woord voor gelijkspel lykspul kan ook)

WIT ZWART 
Dolle Josef (A) - Johan Verheggen (C) rem
Hylkema Lambertus (C) - Altena Jan (C)  1-0
Bottema Tjesse (C) - Stapersma Tine (C)  1-0
Boomsma Eeltsje (B) - Banning Cees (A)  0-1
Thys Blaeser (J) - Gerrit van Oostrum  0-1
Ouderkerken Jolle (J) - Smit Frans (C)  0-1
Bergsma Taeke (B) - de Leeuw Jappie (C)  0-1
Jesse van Krimpen  afgemeld Sikma Piet (B)  oneven
Van der Pal Hessel (B) - Externe wedstrijd  
Stornebrink Gerrit (B) - Externe wedstrijd  
Dijkstra HarmJan (A) - Externe wedstrijd  
Sibbele Bonthuis (B) - Externe wedstrijd  
Guusje Galama (J) - Afwezig met geldige reden  
Sjors Galama (O) - Afwezig met geldige reden  
de Boer Fokke (A) - Afwezig met geldige reden  
Viersma Murk (A) - Externe wedstrijd  
De Jong Baukje (O) - Afwezig met geldige reden  
Hageman Garmen (B) - Afwezig met geldige reden